Парубій доручив профільному комітету Ради 16 травня завершити підготовку законопроекту про антикорупційний суд до другого читання

Парубій: Я переконаний, що ми не маємо більше права відтягувати
Фото: rada.gov.ua

Верховна Рада повинна розглянути законопроект про антикорупційний суд наступного пленарного тижня, зазначив спікер парламенту Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій доручив парламентському комітету з питань правової політики 16 травня завершити підготовку законопроекту про антикорупційний суд до другого читання, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Хочу зауважити, що надто вже затягнулося питання підготовки закону про антикорупційний суд. І тому я зараз даю доручення комітету з питань правової політики, щоб невідкладно, уже цієї середи, було завершено розгляд усіх поправок щодо антикорупційного суду і щоб наступного тижня ми перейшли до його розгляду. Там дійсно є велика кількість поправок, майже дві тисячі", – сказав Парубій під час погоджувальної ради.

Він наголосив, що розгляд цього законопроекту може тривати кілька днів.

"Але я переконаний, що ми не маємо більше права відтягувати", – заявив спікер.

22 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко подав до парламенту законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". 11 січня 2018 року голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден надіслав лист в Адміністрацію Президента, у якому розкритикував законопроект Порошенка. Світовий банк також висловив невдоволення документом, заявивши, що він не відповідає вимогам СБ для надання Україні приблизно $800 млн на підтримку основних реформ.

В АП заявили, що вважають законопроект відповідним рекомендаціям Венеціанської комісії.

1 березня парламент підтримав законопроект про антикорупційний суд у першому читанні. Згідно з документом, Вищий антикорупційний суд в Україні повинні створити протягом 12 місяців після набрання законом чинності.