Після акції "Ковдра для генпрокурора" її учасників почали викликати в Нацполіцію – "Автомайдан"

Акція "Ковдра для генпрокурора" пройшла 9 грудня
Фото: АвтоМайдан - AutoMaidan / Facebook

Активісти "Автомайдану" вважають, що методи боротьби нинішньої влади з "козлами, які заважають їй жити по-новому", такі самі, як у "папєрєдніків зі злочинної влади".

Після акції "Ковдра для генпрокурора", яку провели біля будинку генпрокурора Юрія Луценка активісти "Автомайдану", її учасників почали запрошувати в Нацполіцію. Про це повідомляють на сторінці спільноти у Facebook.

"Сьогодні двоє автомайданівців отримали повістки із запрошенням з'явитися до Головного слідчого управління Національної поліції для участі у "слідчих діях". Співпадіння? Не думаємо. Здається, генпрокурору дана акція не дуже сподобалася, і тепер він намагається будь-якими методами нам помститися. Тобто методи боротьби сьогоднішньої влади з "козлами", які заважають їй жити по-новому, нічим не відрізняються від методів її папєрєдніків зі злочинної влади, просто один в один", – написали представники "Автомайдану".

У повідомленні стверджують, що повістки "були виписані з порушенням закону без зазначення процесуального статусу, у якому вони перебувають як викликані особи".

9 грудня активісти "Автомайдану" провели акцію протесту під будинком Луценка в селі Стоянка Київської області. За даними організаторів, в акції взяло участь понад 200 автомобілів. Протестувальники розвісили на паркані генпрокурора плакати "Іро, винеси козла!", "Руки геть від НАБУ", "Ви...бу за НАБУ" тощо. На дорозі біля будинку зробили трафарети "Луценко – зрадник". Також активісти залишили для генпрокурора картату ковдру.

Луценко заявив, що пікетування його будинку не розв′яже проблеми "кричущих порушень" у роботі Національного антикорупційного бюро України, на захист якого виходили активісти.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які привели до зміни влади. Акціям автомобільних підрозділів ("Автомайдану") у цей час протидіяли силові органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки).