Савченко: Я свідомо ризикувала своїм життям, щоб звільнити наших українських полонених

Надія Савченко
Фото: Надія Савченко / Facebook

Позафракційний народний депутат Надія Савченко заявила, що хоче "довести гуманітарну складову мінського процесу до фіналу".

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, яка перебуває в окупованому Донецьку, заявила, що відправилася на окуповану територію заради звільнення українських полонених. Про це вона повідомила у Facebook.

"Прошу всю Україну підтримати мене, як підтримували мене в полоні. Я зараз свідомо ризикувала своїм життям, щоб визволити наших українських полонених і довести гуманітарну складову мінського процесу до фіналу. Прошу підтримки в України і світу. Мені дуже нелегко, але я борюся", – написала вона.

Савченко була обрана до парламенту за списком "Батьківщини" і донедавна була членом партії. Після переговорів з ватажками "ДНР" Олександром Захарченком і "ЛНР" Ігорем Плотницьким у Мінську, її виключили з фракції "Батьківщини" в парламенті і відкликали зі складу української делегації у ПАРЄ.

24 лютого народний депутат від Блоку Петра Порошенка Тетяна Ричкова заявила, що Савченко на Донбасі підбурювала військових кинути позиції і їхати в Київ робити державний переворот.

Сестра Надії Савченко Віра в ексклюзивному коментарі виданню "ГОРДОН" заявила, що Ричкова розігрує сценарій, у якому позафракційного нардепа Савченко хочуть звинуватити у зв'язках із Кремлем.

Сьогодні сепаратистські видання повідомили, що Савченко та голова українського центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Рубан приїхали на територію, тимчасово окуповану бойовиками "ДНР". У СБУ заявили, що не мають інформації про поїздку Савченко в окупований Донецьк.