Савченко заявила, що Мін'юст не перереєстрував її партії, не пояснивши причин

13 квітня Савченко на основі "Національного альянсу свободи та українського патріотизму – НАСТУП" створила нову політичну партію "Громадсько-політична платформа Надії Савченко"
Фото: EPA

Позафракційний нардеп Надія Савченко заявила, що перереєстрацію "Громадсько-політичної платформи Надії Савченко" буде завершено.

Сьогодні мала відбутися презентація "Громадсько-політичної платформи Надії Савченко", але цього не сталося. Позафракційний нардеп заявила, що Міністерство юстиції не перереєструвало політсили. Відеозапис її виступу опублікувало "Радіо Свобода".

"Сьогодні ми повинні були презентувати нову політичну силу – "Громадсько-політичну платформу Надії Савченко". Усе було готове для цієї презентації, як ви можете бачити, крім одного: партія проходить перереєстрацію в Мін'юсті. Незалежно від того, що вичерпано усі терміни за законом, не надавши жодних зауважень і жодних пояснень, не відповідаючи просто на жодні звернення, запити, Мін'юст не зробив перереєстрації партії", – зазначила вона.

Савченко заявила, що політсила буде і далі працювати в усій країні. Вона додала, що "юридичне оформлення всього цього процесу буде доведено до кінця". Нардеп не відкинула, що це зроблять через суд.

У 2014 році Савченко пройшла у Верховну Раду за списком "Батьківщини". Після переговорів у грудні 2016 року з ватажками "ДНР" Олександром Захарченком і "ЛНР" Ігорем Плотницьким у Мінську її виключили із фракції "Батьківщини" в парламенті та відкликали зі складу української делегації в ПАРЄ.

26 листопада 2016 року Савченко заявляла про готовність сформувати громадську організацію "Народний рух" та в перспективі "завести" у Верховну Раду.

27 грудня вона презентувала громадську платформу РУНА. Нардеп заявляла, що це не політичний проект.

7 лютого 2017 року громадська платформа РУНА оголосила про припинення співпраці із нею.

13 квітня Савченко на основі "Національного альянсу свободи та українського патріотизму – НАСТУП" створила нову політичну партію "Громадсько-політична платформа Надії Савченко".