Шевченко розповів, чим зможе бути корисним Зеленському як радник

Шевченко готовий допомогти Зеленському в організації івентів для підтримки України
Фото: president.gov.ua (архів)

Власник "Золотого м'яча", український футболіст і тренер Андрій Шевченко 27 вересня у Facebook розповів, що планує робити як радник президента України Володимира Зеленського.

Шевченко уточнив, що його призначили позаштатним радником президента України з питань спорту.

"З огляду на свій досвід, я бачу себе корисним у процесі перемовин щодо організації міжнародних спортивних заходів за участі України і створення нових подій для підтримки України. Позиція позаштатного радника – продовження діяльності, яку я вже півтора року проводжу як амбасадор фандрайзингової платформи United24", – повідомив він.

Шевченко нагадав, що разом із командою United24 залучив на допомогу Україні мільйони доларів і брав участь у проведенні низки благодійних акцій, серед яких Game4Ukraine – великий футбольний матч на стадіоні "Стемфорд Брідж" у Лондоні, в якому взяли участь світові зірки футболу.

"Найголовніше, ми залучили багато уваги до України, яка на сьогоднішній день нам дуже потрібна. Зараз розпочата підготовка до другого футбольного благодійного матчу", – зазначив амбасадор United24, не уточнивши подробиць.

Він заявив, що вважає за необхідне використовувати всі можливості й ресурси під час повномасштабної війни, щоб голос України звучав на світовій арені.

"Ми маємо робити все, щоб заохочувати людей підтримувати Україну, а я, як і раніше, зроблю усе для цього", – підсумував радник Зеленського.

Шевченко у травні минулого року став першим послом глобальної платформи United24 для збору коштів для України. 26 вересня Зеленський призначив його своїм радником.

Контекст:

Шевченко як нападник грав за київський футбольний клуб "Динамо", "Мілан", "Челсі". Тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів. Власник "Золотого м'яча".

З 2016-го до 2021 року Шевченко був головним тренером збірної України.

United24 – глобальна ініціатива на підтримку України. Гроші від спонсорів надходять на рахунки Національного банку України, а потім їх надсилають профільним міністерствам.

Про запуск глобальної платформи United24 зі збору коштів для України Зеленський оголосив 5 травня 2022 року. В Офісі президента наголосили, що завдання United24 – стати головним вікном для збирання благодійних пожертв на підтримку України. За допомогою платформи вже зібрали понад $470 млн.