Сибіга закликав партнерів України допомагати відновлювати регіони, які постраждали від агресії РФ

Сибіга звернув увагу на "великий потенціал" у співпраці з регіонами України
Фото: Andrii Sybiha / Twitter

В ініціативи щодо допомоги у відновленні України після російської агресії є "великий потенціал", заявив 6 жовтня в соцмережі Х міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

"Є великий потенціал у співпраці між регіонами України і регіонами наших країн-партнерів. Деякі з них уже взяли під свій патронаж українські міста й регіони, надаючи суттєву допомогу у відновленні, інвестиціях і можливостях для бізнесу", – написав він.

Український дипломат зазначив, що "співпраця з регіонами – це спосіб надати безпосередню підтримку людям і здійснити довгостроковий вплив".

"Це залишиться в їхніх серцях на десятиліття. Я закликаю партнерів, які ще цього не зробили, долучитися до ініціативи патронажу президента України Володимира Зеленського й обрати регіони, де вони можуть щось змінити", – заявив Сибіга.

Контекст:

У світі є ініціатива з відновлення України і конференція щодо неї – Ukraine Recovery Conference.

2023 року Ukraine Recovery Conference прийняла Великобританія (Лондон). На ній партнери зобов'язалися надати Україні €60 млрд на відновлення, зазначали у британському МЗС.

2024 року Ukraine Recovery Conference провели в Берліні (ФРН). Глава Української держави Володимир Зеленський заявив на заході 11 червня, що Україна планує до зими відновити всі можливі енергооб'єкти, пошкоджені через повітряні атаки країни-агресора РФ.

2025 року конференцію планують провести в Італії, у ній візьмуть участь глави держав та урядів із 77 країн.