"Слуга народу" випередила інші партії за кількістю депутатів-втікачів – Береза

Борислав Береза: Вірю, що рано чи пізно всіх їх наздожене відплата. Хоча б у вигляді карми
Фото: Boryslav Bereza / Facebook

У партії "Слуга народу" найбільше депутатів-утікачів, і представники інших політсил навіть наблизитися до них не можуть за цим показником, заявив у своєму Telegram-каналі народний депутат VIII скликання Борислав Береза. Так він прокоментував учорашню новину про те, що депутат від "Слуги народу" Андрій Одарченко попросив політичного притулку в Румунії.

"А ви задумувалися, що "Слуги народу" – це не лише рекордсмени із втечі з України, а й зразок для наслідування у їхніх виборців. Представники "слуг" як почали тікати з країни на початку широкомасштабної війни, так і ніяк не можуть зупинитися. І тут вони демонструють справжню командність і головне – масовість. Представники інших політсил навіть наблизитися до них не можуть за кількістю втікачів", – заявив Береза.

Політик нагадав інші відомі прізвища депутатів від "Слуги народу", які втекли з України.

"Владислав Трубіцин, депутат фракції "Слуга народу" в Київраді. НАБУ й САП предʼявили обвинувачення у спробі отримати хабар [у розмірі] 1,26 млн грн. Утік за кордон. Артем Дмитрук, нардеп-"слуга", прихильник московської церкви. Звинувачується в нападах на правоохоронця й військового. Втік до Італії. Андрій Холодов, нардеп-"слуга", втомився від життя в країні, яка воює. Кажуть, що добіг аж до Кіпру, де в нього є маєток із мальовничим краєвидом", – перерахував екснардеп.

За його словами, багато втікачів і серед депутатів-"слуг" у місцевих радах. Зокрема, депутат Чернівецької облради від "Слуги народу" Олексій Волощук, який виїхав за кордон у складі офіційної делегації до Румунії й не повернувся. Депутат Рудківської міськради Дмитро Копанчук, син нардепки-"слуги" Олени Копанчук. Голова фракції "Слуга народу" в Тернопільській облраді Ярослав Захарків, який не повернувся з відрядження до Нідерландів.

"Коли спостерігаєш чергові зашквари "зелених", інколи хочеться, щоб вони всі "стройними колонами" кудись побігли й припинили знущатися з країни. Але це надто хороший для них фініш після того, що вони накоїли. Тому вірю, що рано чи пізно всіх їх наздожене відплата. Хоча б у вигляді карми", – резюмував Береза.