Турчинов обговорив із послом Великобританії закон про реінтеграцію Донбасу, законопроект про нацбезпеку України та оборонну співпрацю

Турчинов зустрівся із Гоф
Фото: turchynov.com

Великобританія готова й надалі підтримувати Україну в її прагненні захистити свою свободу та незалежність і стати успішною демократичною європейською країною, зазначила британський посол в Україні Джудіт Гоф під час зустрічі із секретарем Ради нацбезпеки і оборони України Олександром Турчиновим.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов зустрівся у четвер із послом Великобританії в Україні Джудіт Гоф. Про це повідомила прес-служба Турчинова.

Вони обговорили співробітництво України та Великобританії у сфері кібербезпеки і оборони, а також ситуацію на сході України і в Криму.

Крім цього, Гоф і Турчинов говорили про модернізацію української оборонної сфери за стандартами НАТО.

"Британський посол наголосила, що Великобританія, як і багато країн НАТО, схвально ставиться до підтриманого РНБО проекту закону "Про національну безпеку України", відповідно до якого в Україні буде запроваджено європейську модель сектору безпеки і оборони", – ідеться в повідомленні.

Водночас Гоф сказала, що Великобританія стурбована "тим, як розгортається ініційована Росією гібридна війна і яку загрозу представляє Росія для України і взагалі для Європи". У зв'язку з цим питанням сторони погодилися з необхідністю продовжити санкції проти РФ.

Також Гоф і Турчинов обговорили закон про відновлення суверенітету над Донбасом, який 20 лютого підписав президент України Петро Порошенко.

За словами Гоф, Великобританія готова й надалі підтримувати Україну "в її прагненні захистити свою свободу і незалежність та стати процвітаючою демократичною європейською країною".