У параді на честь дня ВМФ Росії не брали участі кораблі, про знищення яких заявляла Україна – ЗМІ

Цьогоріч трансляція вперше об'єднала паради в Санкт-Петербурзі, Балтійську, Владивостоці, Сєвєроморську, Каспійську й на російській базі в сирійському Тартусі, зазначили ЗМІ
Фото: Минобороны России / Telegram

У морському параді 28 липня на честь дня ВМФ країни-агресора РФ не брав участі жоден із кораблів, які, за заявами України, було пошкоджено або знищено під час повномасштабної війни. Про це повідомила "Русская служба ВВС".

Зазначають, що під час трансляції параду показали лише два кораблі Чорноморського флоту – корвет "Меркурий" і фрегат "Адмирал Григорович".

ЗМІ підкреслило, що цьогоріч трансляція вперше об'єднала паради в Санкт-Петербурзі (традиційну частину його в Кронштадті цього року скасували), у Балтійську, Владивостоці, Сєвєроморську, Каспійську й на російській базі в сирійському Тартусі.

У Санкт-Петербурзі парад приймав нелегітимний російський президент Володимир Путін.

Російський Чорноморський флот згадували двічі під час доповідей командувачів флотів головнокомандувачу ВМФ, наголосила "Русская служба ВВС".

Під час трансляції диктор розповів, що військовослужбовці флоту "несуть бойове чергування з охорони південних рубежів Росії й виконують завдання під час спеціальної військової операції" (так у Росії називають повномасштабну війну проти України).

Водночас, як зазначило ЗМІ, жоден із російських кораблів, які за заявами України було пошкоджено або знищено торік у Чорному морі (включно з іншими флотами), на параді не продемонстрували.

Росія зазвичай не повідомляє про свої бойові втрати у війні проти України.

Контекст:

Після серії успішних атак сил оборони України по ЧФ РФ Плетенчук повідомляв 26 березня, що у РФ залишилося в строю п'ять великих десантних кораблів у Чорному морі.

Станом на 28 липня російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року втратили в Україні 28 кораблів і катерів й один підводний човен.