У Раді зареєстрували заяву Чернишова про відставку з посади глави Мінрегіону. Він може очолити "Нафтогаз"

Чернишов очолює Мінрегіон із березня 2020 року

Фото: Олексій Чернишов / Facebook
Олексій Чернишов зареєстрував у Верховній Раді заяву про відставку з посади очільника Мінрегіону України.

Про це 2 листопада у Telegram повідомив представник Кабміну у Раді Тарас Мельничук.

"У Верховній Раді України зареєстрована заява Чернишова О.М. про відставку з посади міністра розвитку громад та територій України", – написав він.

Нардеп від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко повідомляв 1 листопада, що Чернишов, найімовірніше, стане новим головою правління "Нафтогазу" після звільнення Кабміном Юрія Вітренка.

Контекст:

Вітренка призначили на посаду голови правління "Нафтогазу" минулої весни (13 травня), із ним підписали контракт на 12 місяців. Процес зміни керівництва в НАК супроводжувався скандалом, у НАК була затяжна криза. У квітні 2022 року Вітренка перепризначили головою правління НАК ще на рік.

Улітку ЗМІ писали про конфлікт між Вітренком і прем'єром Денисом Шмигалем через боргові зобов'язання компанії (у липні "Нафтогаз" оголосив дефолт щодо єврооблігацій) та про їхні розбіжності щодо необхідних обсягів газу в підземних сховищах до початку опалювального сезону. Тоді співрозмовники "Економічної правди" в уряді та Офісі президента стверджували, що на місце Вітренка вже почався пошук кандидатур, але питання звільнення поки остаточно не вирішили.

У середині вересня українські ЗМІ повідомляли, що Вітренко, ймовірно, піде у відставку з посади голови "Нафтогазу", як його наступника називали Чернишова. Шмигаль тоді заявляв, що уряд такого кроку не обговорював.

Чернишов очолює Мінрегіон із березня 2020 року.