До "списку 47" потрапили журналісти Грішин, Сергацкова і Соня Кошкіна

Грішин розповів журналістам, що був на зустрічі в СБУ
Фото: Sergiy Grishyn / Facebook

Журналіст Сергій Грішин розповів, що був на зустрічі у Службі безпеки України з керівниками силових відомств, а засновниця проекту Zaborona.com Катерина Сергацкова повідомила, що отримала запрошення, але не змогла прийти. Шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна також підтвердила, що є у списку потенційних жертв, пов'язаному з організаторами замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Український продюсер і журналіст Сергій Грішин сказав у коментарі "Громадському радіо", що був на зустрічі з керівниками силових відомств у Службі безпеки України 1 червня у зв'язку з отриманням слідством списку потенційних жертв, пов'язаного з організаторами замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Засновниця проекту Zaborona.com, російська та українська журналістка Катерина Сергацкова сказала "Громадському радіо", що її також запрошували на зустріч.

"На зустріч я піти не змогла, але роблю висновок, що я теж є в так званому списку 47 потенційних жертв Кремля", – зазначила Сергацкова.

Журналістка зазначила, що почувається "дуже невпевнено".

"Я не змогла потрапити на зустріч, але після неї зі мною ніхто не говорив, мені нічого не повідомляли, про охорону чи про якісь запобіжні заходи не йдеться", – додала вона.

У списку також є шеф-редактор видання LB.ua Соня Кошкіна. Вона підтвердила це в коментарі "Громадському".

1 червня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що, завдяки імітації вбивства Бабченка, слідство дістало список відомих українських і колишніх російських журналістів, яких також планували вбити. У списку 47 осіб. За вбивство деяких фігурантів цього списку, за інформацією генпрокурора, організатори готові були заплатити $3 млн.

Того самого дня українські силовики провели зустріч з деякими людьми зі списку. Відомо, що на зустрічі були телеведучі Матвій Ганапольський та Євген Кисельов. ЗМІ також повідомляють, що до СБУ було запрошено виконавчого продюсера телеканала "UA:Крим" Османа Пашаєва, головного редактора тижневика "Дзеркало тижня" Юлію Мостову, заступника гендиректора телеканала ATR Айдера Муждабаєва, політичного оглядача Віталія Портникова, телеведучого "UA:Перший" Юрія Макарова, оглядача видання "Крим.Реалії" Павла Казаріна і ведучу каналу ZIK Тетяну Даниленко.

Спочатку йшлося про список із 30 осіб.