"Усі президенти та прем'єри саджалися на гачок РФ". Данілов назвав помилки України, які призвели до війни

Данілов: Якщо не позбавимося русифікації, через 10–30 років можемо мати таку саму війну з Росією
Фото: Олексій Данілов / Facebook

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов в інтерв'ю Суспільному, яке було опубліковано 22 квітня, назвав головні помилки України, що призвели до вторгнення Росії.

"Головна помилка, починаючи з 1991 року, що наш сусід є нашим "другом, братом" нібито і якимось нашим партнером. Починаючи майже з 1991-го питання по нашій країні в РФ із порядку денного ніколи не сходило з високих кабінетів. Їхнє бажання нас поработити, знищити було заздалегідь", – сказав він.

Секретар РНБО зазначив, що "не помиляється той, хто нічого не робить, але були фундаментальні помилки".

"Це коли Росія, починаючи з 1991 року, почала корумпувати вище керівництво України так званими газовими, нафтовими питаннями, і питання корупції у вищих ешелонах влади в нашій країні – це було питання номер один. Усі президенти і прем'єри, які були у нас при владі, вони через так звану "газову трубу" славнозвісну саджалися на гачок РФ. І це була одна з фундаментальних речей", – пояснив Данілов.

Він також нагадав про "велику русифікацію нашого бізнесу, нашої політики, нашого інформаційного простору, інших процесів життя".

"Вони цим займалися дуже потужно, вкладали в це шалені гроші. Вони купували наші підприємства і потім їх знищували. [...] Була тотальна русифікація нашої країни. І якщо ми зараз не позбавимося цієї русифікації в усіх сферах нашого життя, через 10–15–20–30 років ми можемо мати таку ж війну з Росією. Не треба тут якимись мріями жити. Це для нас фундаментальне питання, питання нашого виживання, виживання нашої країни", – наголосив Данілов.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

24 квітня Росія розпочала масштабне вторгнення в Україну. Глава Кремля Володимир Путін заявив, що мета російських військових – такі собі "демілітаризація" та "денацифікація" України.