Захист Насірова має намір оскаржити рішення про взяття його під варту

Захист оскаржить рішення Солом'янського суду
Фото: ЕРА

Адвокат Андрій Кузьменко сумнівається, що у його підзахисного, голови Державної фіскальної служби Романа Насірова є необхідні для внесення застави 100 млн грн.

Адвокати усуненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова мають намір оскаржити рішення Солом'янського районного суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це заявив один із захисників Андрій Кузьменко, повідомляє УНІАН.

"Звичайно, ми не задоволені, тому що вважаємо це рішення незаконним і протиправним. Свою позицію ми будемо відстоювати у судових інстанціях України та Європейського суду з прав людини", – заявив він.

Кузьменко сумнівається, що у Насірова є необхідні для внесення застави 100 млн грн. Юрист підкреслив, що заставу не буде внесено до рішення Апеляційного суду.

"У нас є 5 днів, щоб оскаржити постанову Солом'янського суду", – зазначив адвокат.

Він розповів про плани захисту домогтися переведення Насірова зі слідчого ізолятора у "Феофанію", оскільки, за його словами, голову ДФС досі не виписали із лікарні, він є "стаціонарним хворим".

Вночі 7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Голову ДФС заарештували на 60 днів – до 30 квітня поточного року.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють Насірова у зловживанні владою та службовим становищем (стаття 364 Кримінального кодексу), що завдало шкоди на суму близько 2 млрд гривень. За даними слідства, на посаді керівника Держфіскальної служби він ухвалював рішення в інтересах депутата Олександра Онищенка, проти якого розслідують справу за підозрою у махінаціях із газом.

Підозру голові ДФС вручили пізно ввечері 2 березня у лікарні "Феофанія". Після того як правоохоронці зачитали повідомлення, Насірова перевели до кардіологічної реанімації. Лікар заявив, що у чиновника стався інфаркт. Хоча чиновник цю інформацію пізніше спростував.

3 березня Кабінет Міністрів усунув Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування.