Заступник глави ОП Костюк пояснив, чому Зеленський у своїх відеозверненнях часто згадує Порошенка

Зеленський переміг на виборах президента України у квітні 2019 року
Фото: president.gov.ua

Згадування у відеозверненнях президента України Володимира Зеленського його попередника на цій посаді, нардепа від "Європейської солідарності" Петра Порошенка є ідеєю команди нинішнього глави держави. Про це в опублікованому 12 травня інтерв'ю виданню LB.ua заявив заступник глави Офісу президента України Юрій Костюк, який пише Зеленському тексти публічних виступів.

"Ми це промовляємо. Можу я написати, може він від себе додати. Не в кожному [відео згадують Порошенка], але часто. Це відчуття команди. Щоб Петрові Олексійовичу дати відповідь. Коли людина відверто бреше, їй треба дати на це відповідь", – сказав Костюк.

За його словами, те, хто саме писатиме текст відеозвернення президента, "залежить від конкретного випадку".

Контекст:

Костюк народився 1988 року. Закінчив Академію праці та соціальних відносин Федерації профспілок України за спеціальністю "Правознавство". Після академії обіймав посаду юриста у ТОВ "Юридичний захист авторів і виконавців". 2011 року став письменником-сценаристом студії "Квартал 95". 21 травня 2019 року його призначили заступником глави ОП.

Зеленський неодноразово записував відеозвернення, зокрема адресовані Порошенку, і до того, як став президентом. Зокрема, 3 квітня 2019 року в межах виборчої кампанії Зеленський запропонував Порошенку провести дебати на стадіоні "Олімпійський" у Києві. Він заявив, що чекає на відповідь від опонента протягом 24 годин, і висунув низку умов. У ніч на 4 квітня Порошенко прийняв пропозицію.

На президентських виборах, що відбулися 31 березня 2019 року, за Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за Порошенка – 15,95%. Вони вийшли до другого туру.

У другому турі, який відбувся 21 квітня, за Зеленського проголосувало 73,22% українців, за Порошенка – 24,45%.