Зеленський: Хотілося б завершити війну не пізніше, ніж у 2025 році

План перемоги спрямовано на посилення позицій України, зазначив Зеленський у Берліні
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив 11 жовтня на пресконференції в Берліні, що під час зустрічі презентує канцлеру ФРН Олафу Шольцу план перемоги України у війні проти країни-агресора РФ.

Відеозапис опублікували у Facebook ОП.

"Сьогодні я представлю Олафу план, як, на нашу думку, примусити Росію до миру, тобто як завершити цю війну – хотілося б не пізніше, ніж у наступному 2025 році, – й гарантувати неповторення агресії", – сказав Зеленський.

Цей план спрямовано на посилення позицій України, додав президент.

"Цей план є мостом до проведення результативного саміту миру, який дійсно поставить крапку у війні. Тобто цей план не на заміну нашій мирній ініціативі, а щоб саме посилити позиції України заради наближення до миру. Ми можемо зробити це у взаємодії – всі наші партнери. Ми розраховуємо і на підтримку Німеччини", – зазначив Зеленський.

Контекст:

9 жовтня Зеленський анонсував переговори з лідерами Великобританії, Німеччини, Італії і Франції.

10 жовтня президент України прибув у Лондон, де презентував прем'єр-міністру Великобританії Кіру Стармеру план перемоги. Після цього Зеленський здійснив візит у Париж, там він провів зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном. Зеленський презентував йому деталі плану перемоги, проінформували в ОП. Рим став третьою зупинкою в турне українського президента після Лондона й Парижа. Зеленський презентував прем'єрці Італії Джорджі Мелоні план перемоги України.

11 жовтня Зеленський прибув у Берлін і зустрівся із Шольцом.

Раніше, 9 жовтня, Зеленський говорив, що ситуація на полі бою "створює можливість" покласти край війні РФ проти України 2025 року.