Зеленський заявив, що хоче бути президентом до виконання всіх обіцянок

Зеленський говорив, що має намір виконати обіцянки до кінця першої каденції
Фото: sluga-narodu.com

Президент України Володимир Зеленський хотів би залишитися на посту глави держави до повного виконання всіх своїх передвиборчих обіцянок. Про це він сказав 2 жовтня на стратегічному засіданні парламентської фракції "Слуга народу" у Трускавці (Львівська область). Його висловлювання опублікувала пресслужба партії "Слуга народу".

"Я хотів би бути президентом на момент, коли ми виконаємо всі наші обіцянки", – зазначив Зеленський.

Глава держави вказав, що в його програмі не залишилося таких пунктів, які він і його партія не змогли б виконати.

10 вересня на полях форуму Ялтинської європейської стратегії Зеленський говорив, що має намір виконати дані виборцям обіцянки до кінця своєї першої каденції. "Я нікуди не балотуюся, я краще виконаю все, що обіцяв, у свій один термін і поїду відпочивати", – заявляв глава держави.

Контекст:

Зеленського обрали президентом 21 квітня 2019 року, він вступив на посаду 20 травня. У другому турі виборів за Зеленського віддало голоси 73,22% виборців, за його суперника, п'ятого президента Петра Порошенка – 24,45%.

Під час передвиборчої кампанії і після обрання президентом Зеленський говорив, що планує обіймати свою посаду один строк. "Я говорив, що йду на один термін. Я вже відчуваю, що в мене дуже мало часу", – сказав він у вересні 2019 року.

Однак на пресконференції у травні 2020 року він не відкинув, що йому забракне однієї президентської каденції для виконання всіх передвиборчих обіцянок.

У листопаді 2020 року заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко припустив, що Зеленський може вирішити балотуватися у президенти ще раз. "Дійсно, для того, щоб відновити країну, одного терміну мало – це невеликий період, тому що його об'єктивно недостатньо", – сказав він в інтерв'ю виданню "ГОРДОН".

За словами глави Офісу президента України Андрія Єрмака, із питанням про другий строк Зеленський визначиться ближче до закінчення його першої каденції.

Згідно з опублікованими 7 вересня результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг", Зеленський очолює президентський рейтинг. На виборах його готові підтримати 31,1% українців. На другому місці Порошенко – 13,3%.