Змова Москви й Вашингтона, ядерна зброя для України, війська НАТО в Одесі, закінчення війни. Інтерв'ю Гордона із Фейгіним. Відео

Фейгін – Гордону: Ще два роки війни – максимальний строк
Фото: Дмитро Санін / Gordonua.com

На YouTube-каналі "В гостях у Гордона" вийшло інтерв'ю з російським юристом, блогером Марком Фейгіним.

Засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон записав інтерв'ю із Фейгіним, гуляючи Києвом.

Під час інтерв'ю Гордон і Фейгін говорили про:

  • президентські вибори у США;
  • ситуацію на фронті в Україні;
  • те, чому не вдався український контрнаступ у 2023 році;
  • те, чи введе НАТО війська в Україну;
  • те, на що очікувати від червневого саміту миру у Швейцарії;
  • скільки ще триватиме війна в Україні.

"Вони не можуть собі дозволити війну понад два роки. Два роки – максимальний строк. Я можу помилятися, я готовий посипати голову попелом, якщо мій прогноз не виправдається, але я не розумію, як війна такого масштабу може тривати так довго. Ресурс вичерпний. Не тільки матеріальний ресурс, а й військовий. Для Заходу вичерпний ресурс нестабільності, що загрожує розростанням до світової війни", – сказав Фейгін.

Фейгін народився 1971 року в Куйбишеві (зараз – Самара). Закінчив юридичний факультет Самарського державного університету, Академію народного господарства при уряді РФ і Дипломатичну академію МЗС Росії. Кандидат юридичних наук.

У студентські роки брав участь у політичному житті Самари, був членом партії "Демократический союз". У 1994–1995 роках – депутат Держдуми І скликання. У 1997–2007 роках був віцемером Самари. У 1990-х роках набув статусу адвоката, але адвокатською практикою почав займатися у 2000-х.

Широко популярним Фейгін став як один з адвокатів учасниць панк-групи Pussy Riot. Після початку російської агресії захищав інтереси кількох відомих громадян України, яких РФ утримувала на своїй території або проти яких заочно порушила кримінальні справи, зокрема лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, колишньої льотчиці Надії Савченко, журналіста Романа Сущенка.

2018 року Фейгіна в Росії позбавили статусу адвоката, 2022-го – занесли до списку "іноагентів", 2023-го – оголосили в розшук, 2024-го – заочно заарештували у справі щодо "фейків" про дії російських окупантів в Україні.

Зараз юрист живе за кордоном, займається блогерством, розвиває свій YouTube-канал "Фейгин LIVE", на який підписано майже 2 млн осіб.