У "Дії" тепер можна згенерувати довідку про несудимість

У "Дії" сьогодні запустили низку нововведень
Фото: thedigital.gov.ua
У застосунку "Дія" від сьогодні, 8 лютого, можна згенерувати довідку про несудимість. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Дії".

У повідомленні наголошують, що довідка про несудимість – один із найпопулярніших документів серед українців. Їх одержують приблизно 1 млн щорічно.

"Раніше довідку про несудимість можна було отримати або в сервісних центрах МВС, або через посередників. Ми це змінюємо! Довідку можна буде згенерувати за кілька кліків – просто у вашому смартфоні", – ідеться у повідомленні.

Сьогодні у "Дії" запустили й інші нововведення – суспільні опитування українців, отримання дозволу на будівництво, зміну місця реєстрації, продовження або зупинення грошової допомоги переселенцям, шеринг техпаспорту.

Перша леді України Олена Зеленська анонсувала також новий розділ у додатку "Дія"  "Безбар'єрність", який надаватиме цифрові послуги для людей похилого віку, людей з інвалідністю та інших уразливих груп населення.

Контекст:

"Дія" – електронний сервіс державних послуг, створений Міністерством цифрової трансформації, його запустили 6 лютого 2020 року. До нього входить однойменний мобільний застосунок і портал із публічними послугами.

До кінця 2021 року на порталі були доступними 72 послуги, а у застосунку – дев'ять послуг і 15 цифрових документів, повідомляли на сайті сервісу.