Глава "Укрпошти" звинуватив "ПриватБанк" у нечесній боротьбі за клієнтів

Смілянський: Зловимо ще раз – ваші термінали в мережі "Укрпошти" буде відєднано
Фото: ukrposhta.ua

Глава "Укрпошти" Ігор Смілянський пригрозив "ПриватБанку" відєднанням їхніх терміналів у разі, якщо банк використовуватиме неприйнятні "у пристойному товаристві" методи боротьби за клієнта.

У Чернівцях на користь "ПриватБанку" поширювали неправдиву інформацію про компанію "Укрпошта". Про це агентству "Інтерфакс-Україна" заявив 10 грудня генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

За його словами, вулицями міста розклеювали оголошення такого змісту: "Шановні пенсіонери! Із 1 січня 2019 року, згідно з постановою Кабінету Міністрів, "Укрпошта" припиняє доправлення пенсій. Просимо вас завчасно відкрити рахунок для отримання пенсій у "ПриватБанку".

"Шановний "ПриватБанк"! Битва за клієнта часом буває суворою. Але такі методи у пристойному товаристві неприйнятні. Зловимо ще раз – завтра всі ваші термінали в мережі "Укрпошти" буде відєднано", – заявив Смілянський у Facebook.

У листопаді Смілянський повідомив, що "Укрпошта" може закрити 7 тис. відділень і звільнити 30% адміністративно-управлінського апарату, якщо не буде підвищено тарифи на доставку пенсій.

Пізніше президент України Петро Порошенко заявив, що у проекті держбюджету на 2019 рік передбачено 500 млн грн, які планують спрямувати на оплату доставки пенсій "Укрпоштою". Він підкреслив, що керівництво компанії пообіцяло не скорочувати сільські відділення.

29 листопада голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив, що понад 100 редакцій вимагає звільнити главу "Укрпошти" через проблеми з доставкою преси.