Харківські комунальники оголосили тендер на купівлю катафалка за понад 5 млн

Катафалк мав бути на базі автомобіля E-класу, 2020 року випуску
Фото: depositphotos.com

У Харкові комунальне підприємство "Ритуал" збирається придбати автомобіль спеціального призначення вартістю 5 млн 120 тис. грн. Катафалк повинен бути новим, на базі автомобіля Е-класу.

Харківські комунальники хочуть придбати елітний катафалк вартістю понад п'ять млн грн. Пропозицію про проведення тендера комунальне підприємство "Ритуал" розмістило 28 травня на сервісі держзакупівель ProZorro.

У тендерній документації зазначено, що спецавтомобіль має бути новим, 2020 року випуску, на базі автомобіля E-класу (наприклад, Mercedes E-Class, BMW 5-Series, Audi A6, Volvo V90, Jaguar XF).

Катафалк мати бути з подушками безпеки для водія і пасажира на передньому сидінні, бічними подушки безпеки, шторками, системою контролю мертвих зон (датчиками, які попереджають водія про небезпеку), камерою огляду під час руху назад на 360 градусів, автоматичним затемненням зовнішніх і внутрішніх дзеркал, запуском двигуна без ключа.

Серед вимог до автомобіля – електронний клімат-контроль, сигналізація та обладнання для бездротового під'єднання мобільного телефона. Труна має завантажуватися ззаду автомобіля, відсік для труни повинен мати освітлення і може бути оброблений деревом, натуральною або штучною шкірою. У катафалку має бути кріплення для урни із прахом.

Кінцевий термін подання тендерної пропозиції – 30 червня. Переможця тендера КП "Ритуал" визначить у серпні.