Кабмін України обмежив роботу пунктів пропуску через кордон у зв'язку з коронавірусом

За словами Авакова, перелік пунктів пропуску, роботу яких припинять, опублікують після погодження з Радою нацбезпеки
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

Низка пунктів пропуску на українському кордоні припинить роботу через спалах коронавірусу, проте кордон залишиться відкритим для українців, які зараз перебувають за кордоном, постановив Кабінет Міністрів.

Уряд України тимчасово припинив роботу низки пунктів пропуску через кордон та пішохідного сполучення. Таке рішення уряд ухвалив 13 березня на виїзному засіданні, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував доопрацювати та опублікувати перелік пунктів пропуску, роботу яких пропонують припинити після погодження з Радою нацбезпеки та оборони України.

Водночас для громадян України, які перебувають за кордоном, кордони відкриті.

"Зараз у нас 43 тис. громадян України, які виїхали тимчасово на короткий термін і повинні повернутися. Ми бачимо їх і вважаємо, що кожен із них має право вернутися, ми їх чекаємо", – зазначив Аваков.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що всі консульства України готові до співпраці із громадянами, які виявлять бажання повернутися додому.

Поширення коронавірусної інфекції COVID-19 почалося у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Кабінет Міністрів 11 березня запровадив карантин по всій Україні, щоб запобігти ймовірному розповсюдженню коронавірусної інфекції. Обмежувальні заходи почали діяти 12 березня і триватимуть три тижні – до 3 квітня.

В Україні станом на 12 березня зафіксовано три випадки зараження коронавірусом.

13 березня Рада національної безпеки і оборони збереться на засідання щодо закриття кордонів через загрозу коронавірусу.