Конкурсна комісія визначила, який мурал створять на стіні ЧАЕС

Мурал буде розміщено на східній стіні машинного залу, яка виходить на офісні приміщення ЧАЕС
Фото: Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС" / Facebook

У конкурсі на найкращий ескізний проект для створення муралу на Чорнобильській атомній електростанції перемогла робота Валерія Коршунова "Погляд у майбутнє".

Конкурсна комісія з відбору ескізних проектів визначила, який малюнок зобразять на стіні машинного залу ЧАЕС, інформує сайт атомної станції Державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильська АЕС".

Конкурс на найкращий ескіз оголосили 3 травня 2019 року. Журі оцінювало роботи 24 учасників огляду, зокрема результати голосування у Facebook.

Перше місце посіла робота Валерія Коршунова "Погляд у майбутнє".

Переможця нагородять 5000 гривень і персональною дводенною екскурсією на Чорнобильську станцію і в місто Прип'ять. Мурал буде розміщено на східній стіні машинного залу, яка виходить на офісні приміщення ЧАЕС.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції у квітні 1986 року стала однією з найбільших промислових ядерних катастроф в історії. За міжнародною шкалою ядерних подій, затвердженою в 1988 році, аварія на ЧАЕС – одна із двох, яку оцінили максимальним, сьомим, рівнем небезпеки. Порівнянна з нею за масштабами тільки катастрофа на японській АЕС "Фукусіма-1" 2011 року.