Мер Маріуполя Бойченко: Кваліфікованого персоналу не вистачає. Готові знімати їм житло, побудувати гуртожиток, платити мінімум $500, тільки приїжджайте

Бойченко: Середня зарплата на підприємствах – приблизно 14,5 тис. грн
Фото: mrpl.city

Міський голова Маріуполя Донецької області Вадим Бойченко в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" заявив, що безробіття в місті становить менше ніж 3%.

В інтерв'ю виданню "ГОРДОН" мер Маріуполя Донецької області Вадим Бойченко розповів, що в місті не вистачає кваліфікованого персоналу.

"Середня зарплата на підприємствах приблизно 14,5 тис. грн. На комунальному підприємстві кваліфіковані робітники з 1 червня 2019 року заробляють у середньому 12 тис. грн. За важку працю вже готові платити більше. Є професії сталевара, машиніста тепловоза, у них зарплати вищі за середню", – зазначив Бойченко.

За його словами, безробіття в місті становить менше ніж 3%, водночас помітний дефіцит кадрів.

"Особливо зараз, коли ми створюємо автобусно-тролейбусне депо. Кваліфікованого персоналу не вистачає. Запрошуємо людей, які готові знімати їм житло, побудувати гуртожиток, платити щонайменше $500 навіть у комунальній сфері, тільки приїжджайте", – сказав мер.

Він розповів, що ще три роки тому бюджету міста взагалі не було, були власні доходи в розмірі $50 млн.

"Це половина того, що Маріуполь завжди мав. Із такими цифрами про розвиток не йшлося. Тому поставили перед собою завдання – повернути колишні позиції – $100 млн", – підкреслив Бойченко.

За його словами, Маріуполь став одним із найбільш прозорих міст України, згідно з рейтингом Transparency International.

"Бачимо чіткий напрям розвитку міста і навіть розробили свою стратегію до 2021 року. Вона змушує бути відповідальним перед громадою, допомагає ефективно управляти бюджетом. Її реалізація дозволяє нам співпрацювати з іноземними партнерами", – сказав міський голова.

Він додав, що протягом трьох років владі вдалося залучити €114 млн інвестицій.

"Це рекордна сума. Раніше взагалі не бачили зовнішніх інвестицій", – зазначив Бойченко.

Читайте повну версію інтерв'ю Мер Маріуполя Бойченко: Люди з окупованих районів приїжджають до нас по пенсії, ліки, продукти і бачать, що в нас набагато краще

Маріуполь – місто в Донецькій області на південному сході України. Один із найважливіших центрів металургії та машинобудування, великий морський порт. Маріуполь входить до десятки найбільших міст України, є найважливішим промисловим і великим економічним центром країни. Місто розташоване на відстані 113 км від окупованого Донецька.