СБУ повідомила про вилучення з незаконного обігу зброї та боєприпасів, якими можна "озброїти дві роти військовослужбовців"

Із початку 2020 року СБУ вилучила з незаконного обігу 207 одиниць вогнепальної зброї
Фото: ssu.gov.ua

Найбільше зброї та засобів ураження було виявлено у схованках у районі проведення операції Об'єднаних сил, повідомляє пресслужба СБУ.

Із початку 2020 року Служба безпеки України вилучила з незаконного обігу 207 одиниць вогнепальної зброї, 159 кг вибухових речовин і понад 45 тис. набоїв, гранат і снарядів. Про це 24 червня повідомляє пресслужба СБУ.

У відомстві підкреслили, що найпоширенішою вогнепальною зброєю в незаконному обігу є пістолети та револьвери, гранатомети, кулемети й автомати. Найбільше зброї та засобів ураження було виявлено у схованках у районі проведення операції Об'єднаних сил. Зокрема, в Новоайдарському, Старобільському та Слов'янському районах.

У СБУ встановили, що часто цю зброю вивозять із території Донецької і Луганської областей в інші регіони України. Кілька таких схованок виявили за межами ООС, зокрема у Волинській та Одеській областях.

Окрім цього, із початку 2020 року СБУ припинила існування чотирьох підпільних майстерень, які виготовляли зброю. Також припинено "роботу" каналу збуту деталей і комплектування до вогнепальної зброї іноземного виробництва. На підставі матеріалів СБУ відкрито 58 кримінальних проваджень.

"Вилученого арсеналу достатньо, щоб озброїти дві роти військовослужбовців", – ідеться в повідомленні СБУ.