В Івано-Франківській області коронавірус виявили у поліцейського

В Івано-Франківській області від коронавірусу померло дві людини
Фото: ЕРА

Поліцейський з Івано-Франківської області, у якого виявили коронавірус, перебуває в обласній лікарні у стані середньої тяжкості. Приблизно 20 його колег перевірять експрестестами, зазначили в поліції.

Одним із жителів Івано-Франківської області, у яких виявили коронавірусну інфекцію, є поліцейський. Про це 26 березня повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук на брифінгу, який транслювали у Facebook облдержадміністрації.

"Поліцейський – по ньому є лабораторно підтверджений COVID-19, він перебуває в лікувальному закладі, тобто в обласній клінічній інфекційній лікарні, стан його здоров'я середньої важкості. Коло контактних [осіб] відоме", – сказав він.

За словами головного санітарного лікаря області, у приміщеннях, де перебував поліцейський із коронавірусом, проводять дезінфекцію, "контактні особи вже на самоізоляції".

"Інша поліцейська, яка була з ним тоді в одній групі і надавала екстрену допомогу, щоб госпіталізувати наші перші випадки, – по ній лабораторно негативний результат дослідження, але, тим не менш, вона також перебуває на самоізоляції, оскільки ми повинні розуміти, що є інкубаційний період, який триває 14 днів", – пояснив Савчук.

Начальник поліції області Володимир Голубош на тому самому брифінгу зазначив, що встановлено приблизно 20 поліцейських, які контактували з інфікованим правоохоронцем.

"Сьогодні вони всі пройдуть тест-системи, експресаналіз, а також будуть самоізольовані", – підкреслив він.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я станом на ранок 26 березня, в Україні лабораторно підтверджено 156 випадків захворювання на COVID-19, п'ятеро осіб померли. Після цього кілька регіонів повідомило про нові випадки зараження. Видання "ГОРДОН" стежить за ситуацією онлайн.

В Івано-Франківській області двоє людей померли від коронавірусу, у 16 осіб позитивний тест на COVID-19.

Спалах захворювання виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 26 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 487 тис., із них 22 тис. померли, приблизно 118 тис. одужало.