В Україні масово розкупили медичні маски – МОЗ

В Україні дефіцит медичних масок
Фото: pixabay.com

Представники Міністерства охорони здоров'я України зустрілися з дистриб'юторами хірургічних масок та їх постачальниками для розв'язання проблеми браку масок на складах.

В Україні спостерігається дефіцит хірургічних масок на ринку. Про це 6 лютого в Києві на брифінгу щодо розповсюдження коронавірусу заявив генеральний директор директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський. Відео брифінгу опубліковано на Facebook-сторінці МОЗ України.

"У МОЗ України відбулася зустріч із головуванням заступника міністра Віктора Ляшка з виробниками та дистриб'юторами хірургічних масок та їх постачальниками, оскільки можна спостерігати певний дефіцит на ринку, тому були обговорені певні заходи щодо вирішення питання дефіциту на складах і в роздрібних мережах", – сказав Андрій Скіпальський.

Зараз в Україні, за даними МОЗ, у більшості областей перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ, а від початку епідсезону в Україні від грипу померло 15 осіб.

Як повідомляє МОЗ, хірургічні маски не захищають від хвороби, вони "можуть лише утримати ваші бактерії, щоб не заразити інших". Тому маски рекомендують надягати тим, хто вже хворіє на грип, якщо є потреба вийти з дому. Проте найкращі методи для профілактики грипу – щорічна вакцинація, дотримання гігієни, дезінфекція поверхонь і провітрювання приміщень.

За кордоном, зокрема у країнах Азії, маски зараз масово носять через епідемію коронавірусу. Проте експерти, опитані виданням The New York Times, запевняють, що маски не належать до дієвих способів профілактики.