Коронавірус на круїзному лайнері. Інфікованих серед українців немає

На Diamond Princess уже 20 хворих
Фото: ЕРА

За даними МОЗ України, тести не виявили зараження коронавірусом 2019-nCoV українських громадян – членів екіпажу круїзного судна Diamond Princess.

Серед інфікованих коронавірусом 2019-nCoV осіб на заблокованому в Японії круїзному лайнері Diamond Princess, українців немає. Про це 6 лютого повідомило Міністерство охорони здоров'я України з посиланням на національного координатора з міжнародними медико-санітарними правилами Японії.

Ідеться про результати дослідження 31 з 237 відібраних у пасажирів і членів екіпажу клінічних зразків. 5 лютого 10 проб виявилися позитивними на коронавірус.

Водночас 6 лютого міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення Японії повідомило ще про 10 позитивних проб на 2019-nCoV на борту лайнера. Отже, кількість заражених становить 20 осіб.

Загалом на борту Diamond Princess перебуває 3,7 тис. осіб із 56 країн світу. З них 2,7 тис. осіб – пасажири, решта – екіпаж судна, зокрема 25 громадян України.

3 лютого Diamond Princess помістили на карантин у японському порту Йокогама через загрозу поширення коронавірусу 2019-nCoV. Спочатку повідомляли, що там перебуває 20 українців.

5 лютого японська влада заявила, що у 10 осіб на лайнері виявили пневмонію внаслідок коронавірусу. Їх перевезли на берег.

Уперше новий тип коронавірусу, який спричиняє атипову пневмонію, було підтверджено 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на 6 лютого в Китаї жертвами нового коронавірусу стали 563 людини, у 31 провінції країни підтверджено 28 018 випадків зараження. За межами Китаю на 5 лютого було зареєстровано 191 випадок захворювання у 24 країнах, одна людина померла.