"Він – фанат зброї". "Кілер" Цимбалюк розповів, що спілкувався з Германом із 2015 року

"Кілер" зазначив, що Герман на передовій не був
Фото: ЕРА

Підозрюваний в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман не був волонтером, бо нічого не давав безкоштовно, зазначив найнятий ним "кілер" Олексій Цимбалюк.

Підозрюваний в організації замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман познайомився з Олексієм Цимбалюком, якого найняв для замаху, у 2015 році. Про це в інтерв'ю "ВВС Україна" 10 червня повідомив сам "кілер".

"Ми спілкувалися ще з 2015 року. Борис Герман пов'язаний зі зброєю, з її виробництвом. А в добровольчих підрозділах, зокрема в тих, де був я, постійно була нестача цих речей, тому нам доводилося спілкуватися і з такими людьми. Познайомилися ми в Києві. Я замовляв, здається, приціли для хлопців на схід, і з цього пішло спілкування", – сказав Цимбалюк.

За його словами, у Германа "завжди можна було замовити і швидко отримати всякі тюнінгові речі на зброю".

"На цьому наше спілкування і було зав'язане. Він – фанат зброї, я, чесно кажучи, теж люблю зброю", – зізнався "кілер".

Він зазначив, що Герман на передовій не був, волонтером він також не був.

"Волонтери – це ті люди, які надають свою допомогу безкоштовно, а не продають за гроші. Герман безкоштовно не давав нічого", – сказав Цимбалюк.

29 травня правоохоронні органи України повідомили, що Бабченка, який покинув Росію на початку 2017 року, було застрелено на порозі своєї квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що вбивство журналіста було інсценуванням у межах спецоперації СБУ.

У СБУ заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби РФ завербували громадянина України Г. і заплатили йому $40 тис. За словами Грицака, $10 тис. організатор залишив собі, а $30 тис. збирався заплатити виконавцю. Германа затримали 30 травня в Києві.

31 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для Германа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права на заставу. Під час засідання він заявив, що співпрацював із контррозвідкою України. У Службі зовнішньої розвідки України заявили, що він не мав і не має до неї ніякого стосунку.

Герман також є фігурантом справи про підроблення документів, яке призвело до зміни складу учасників ТОВ "Шмайсер". У 2016 році його обвинуватили в незаконному зберіганні та продажу вогнепальної зброї.

Про те, що він є виконавцем "убивства" Бабченка, Цимбалюк повідомив у Facebook 31 травня.