Жінка втекла з-під карантину через коронавірус в окупованому Севастополі

Понад 6000 осіб за межами Китаю заражено коронавірусом
Фото: ЕРА

У пацієнтки не було лабораторно підтвердженого діагнозу "коронавірусна інфекція", але вона мала перебувати у севастопольській лікарні. Після втечі її оголосили в розшук.

Жінка, яка перебувала в інфекційній лікарні Севастополя на карантині для обстеження на новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, втекла з відділення, її розшукують. Про це 1 березня повідомила агентству "Интерфакс" керівниця "управління" Росспоживнагляду в окупованому регіоні Наталія Пеньковська.

Вона уточнила, що дістала санкцію суду на розшук.

У пацієнтки не було лабораторного підтвердження діагнозу "коронавірусна інфекція", але їй не дозволяли покидати клініку.

Telegram-канал Mash називає втікачку Катериною Р.

"Поки проводили обстеження, дама обмовилася сусідкам по палаті, що збирається в Ростовську область. Туди, мабуть, і втекла, недолікувавшись і нікого не попередивши", – наголошують у повідомленні.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) із населенням 11 млн осіб уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV).

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами Китаю зареєстрували 6009 випадків захворювання у 53 країнах. 86 осіб померли.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого в організації припустили, що вірус може зумовити пандемію.

В Україні станом на 29 лютого не зареєстровано жодного випадку коронавірусної інфекції, однак кілька українців заразилися вірусом за кордоном: четверо громадян – на борту круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині в японській Йокогамі (одну з хворих уже виписали з лікарні), один – в Італії.