Більшість українців вважає, що ситуація в країні розвивається правильно, два місяці тому було навпаки – опитування

Майже кожен четвертий опитуваний українець не визначився з відповіддю
Фото: pixabay.com

40% людей, які живуть на підконтрольній українській владі території, вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку. Про це свідчать опубліковані 22 серпня результати опитування, які провів у серпні Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

Варіант, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямі, обрало 37% опитаних.

Ще 23% респондентів не визначилися з відповіддю на це запитання.

Найбільший відсоток тих, хто бачить правильний напрямок, проживає в центрі країни (42%), а тих, хто бачить неправильний напрямок, – на заході й півдні (по 42%).

Графіка: dif.org.ua

Опитування проводили з 8-го до 15 серпня за багатоступеневою вибіркою методом face-to-face на тих територіях, які контролює уряд України й на яких не тривають бойові дії. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Таке ж запитання Центр Разумкова ставив респондентам і під час соціологічного дослідження в червні. Тоді 47,4% вважали, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямі, а що у правильному – лише 32,9%. Решта майже 20% респондентів не змогли відповісти.

Контекст:

Опитування, проведене у грудні 2023 року Київським міжнародним інститутом соціології, свідчило, що 54% опитаних вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі.

За даними соціологів, у травні 2022 року, після двох місяців повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії, так вважало 68% українців.