Котенко розповів, скількох цивільних українців вважають зниклими безвісти

За словами Котенка, від початку повномасштабного вторгнення відкрито понад 15 тис. справ щодо зниклих безвісти
Фото: Олег Котенко / Facebook

Українська влада розшукує понад 7 тис. людей, які зникли безвісти, із них 15% – цивільні. Про це 5 травня в коментарі "Суспільному" сказав уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко.

"Це ті, родичі яких звернулися до офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Десь 15% із них – цивільні. Решта – звернення рідних військових", – сказав він.

За словами Котенка, від початку повномасштабного вторгнення відкрито понад 15 тис. справ щодо зниклих безвісти. Він додав, що 8 тис. людей уже знайшли.

"Що включає ця цифра? По-перше, до нас звертаються люди, рідні яких знаходяться в полоні. І коли людина звільняється з полону, ми справу закриваємо. Біля 1,5 тис. тіл наших загиблих хлопців мені вдалося через перемовини, через Женеву, МКЧХ і Росію повернути додому. Після деокупації територій ми також знайшли тіла наших загиблих і повернули їх. Є ще невеликий відсоток, коли до нас рідні звернулися, а люди не зникали – просто з ними довго не було зв'язку", – пояснив уповноважений.

Контекст:

За даними МВС, офіційно підтверджено приблизно 23 тис. осіб, яких вважають зниклими безвісти за особливих обставин – унаслідок воєнних дій.