Лященко йде з посади голови АТ "Укрзалізниця". ЗМІ повідомили, хто його може замінити

Лященко очолив АТ "Укрзалізниця" в березні 2023 року
Фото: Сприяння доброчесності у публічному секторі / Facebook

Голова правління АТ "Укрзалізниця" (УЗ) Євген Лященко покидає посаду. Про це 7 жовтня повідомила пресслужба УЗ.

"До наглядової ради АТ "Укрзалізниця" надійшла заява від Євгена Лященка про дострокове припинення повноважень голови правління. Наглядова рада має намір розглянути заяву найближчими днями та прийняти всі необхідні рішення відповідно до діючих процедур", – ідеться в заяві.

"Економічна правда" звернула увагу, що кадрові перестановки в УЗ збіглися із призначенням нового віцепрем'єра з відновлення – міністра розвитку громад і територій Олексія Кулеби, до відомства якого зараз входить і вертикаль інфраструктури, а також поверненням в УЗ Олександра Камишіна (минулого місяця він став членом наглядової ради).

За інформацією видання, причиною відставки Лященка є нові пріоритетні завдання, передусім щодо залучення грошей під капітальні інвестиції, зокрема модернізацію інфраструктури та потяга підприємства.

Джерела NV повідомили, що до закінчення контракту (це станеться у березні 2025 року) Лященко залишиться у правлінні УЗ, але не на посаді голови.

За даними "Економічної правди" і NV, Лященка на посаді голови правління, найімовірніше, замінить Олександр Перцовський, який зараз є членом правління і відповідає за напрям пасажирських перевезень. Його призначення може відбутися вже наступного тижня.

Контекст:

Лященко очолив АТ "Укрзалізниця" у березні 2023 року строком на два роки, до березня 2025 року. Він замінив на цій посаді Камишіна, який став міністром з питань стратегічних галузей промисловості (Камишін уже покинув цю посаду, із вересня він працює позаштатним радником президента зі стратегічних питань і членом наглядової ради УЗ). 

До призначення головою УЗ Лященко був членом правління підприємства за фінансовим напрямом.