"Навіть частково не будемо Росією". Зеленський вважає, що народ України нарешті об'єднався, на жаль, "через криваву причину"

Українці точно розуміють, чим відрізняються від своїх сусідів, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua
Після повномасштабного вторгнення РФ в Україні відбулося об'єднання народу. Таку думку 19 травня під час спілкування зі студентами та ректорами українських установ вищої освіти висловив глава Української держави Володимир Зеленський, захід транслювали на YouTube-каналі Офісу президента.

"Ми всі об'єднані, ми точно розуміємо, хто ми, чим ми відрізняємося від наших сусідів, хто за що бореться. Ми однакові... прекрасна держава, і ми всі об'єднані. Нарешті наш народ об'єднався, на жаль, через таку криваву причину, але нарешті це відбулося – об'єднання народу, об'єднання держави, об'єднання ментальності, об'єднання суспільства, об'єднання ідей, об'єднання сучасного, а значить, і буде об'єднане майбутнє. Це прекрасно", – сказав Зеленський.

Звертаючись до студентів, глава держави закликав їх працювати та залишатися в Україні.

"Ви тут потрібні, у жодній країні світу, куди б не поїхали, які б обійми не були... ми завжди будемо Україною, і вже точно зрозуміло – навіть частково не будемо Росією... Краще, ніж у нашій державі, українцям не буде, я в цьому впевнений", – наголосив Зеленський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Президент РФ Володимир Путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну вночі 24 лютого, сказавши, що це "операція", мета якої – "демілітаризація та денацифікація України".

Зеленський 11 травня заявив, що свої домівки через війну покинуло 12 млн українців, 5 млн із яких за кордоном. І не менше ніж 95% з них хочуть якнайшвидше повернутися додому.

Згідно з результатами опитування, проведеного з 11 квітня до 6 травня соціологічною службою Центру Разумкова, 94,3% українців, які після нападу окупантів повернулися до України з інших країн, упевнені в перемозі над Росією.