Підозрювану у вандалізмі на могилах військових Да Вінчі, Juice і Петриченка жінку доправили у психіатричну лікарню

60-річна жінка до 19 серпня перебуватиме у спеціалізованому закладі у Глевасі, зазначили ЗМІ
Фото: Київська міська прокуратура / Facebook

Жінку, яку підозрюють у пошкодженні могил загиблих українських військових – Дмитра Коцюбайла з позивним Да Вінчі, Андрія Пільщикова з позивним Juice, а також Павла Петриченка, – помістили на 60 діб у психіатричну лікарню. Про це 23 червня повідомили "Суспільному" в Київській міській прокуратурі.

Зазначають, що жінка там перебуватиме до 19 серпня.

"За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, Печерським районним судом підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку, строком на 60 днів", – розповіли у прокуратурі Києва.

За інформацією "РБК-Україна", 60-річна жінка два місяці перебуватиме у спеціалізованому закладі у Глевасі Київської області.

Контекст:

Про акт вандалізму на могилах, що знаходяться на Аскольдовій могилі у Києві, 20 червня повідомила військовослужбовиця ЗСУ, наречена Да Вінчі Аліна Михайлова. Вона опублікувала відео з місця події і звернулася до правоохоронців із вимогою забезпечити парк охороною.

Того ж дня поліція знайшла і затримала жінку, її зафіксували камери спостереження. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом наруги над могилами захисників України.

Жінку повідомили про підозру за фактом наруги над могилами захисників України, вчиненим із хуліганських мотивів (ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України). За даними слідства, підозрювана завдала понад 20 ударів палицею по могилах, а також зірвала й поламала пам'ятні таблички, розбила лампадки.

У поліції Києва заявили, що підозрюваній призначать судово-психіатричну експертизу, яка встановить її осудність.