"Плати за те, що отримав". Кабмін України затвердив порядок перерахування вартості комунальних послуг

До кінця опалювального сезону комунальні тарифи для населення на електрику, газ і тепло залишаться незмінними, зазначив Шмигаль на засіданні уряду
Фото: kmu.gov.ua

Кабмін України на засіданні 6 лютого затвердив порядок перерахування вартості комунальних послуг із постачання тепла, води й вивезення сміття. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, його цитує пресцентр уряду.

"Це чіткий алгоритм, який ґрунтується на принципі "плати за те, що отримав". Для нас важливо, щоб надані комунальні послуги були якісними й відповідали заявленим стандартам. Люди мають бачити, що вони платять за реально надані послуги", – підкреслив Шмигаль.

За його словами, до кінця опалювального сезону комунальні тарифи для населення на електрику, газ і тепло залишаться незмінними.

Контекст:

30 травня 2023 року уряд України ухвалив рішення щодо підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год з 1 червня. Тариф актуальний і зараз.

У липні у ГК "Нафтогаз України" повідомили, що щонайменше до 30 квітня 2024 року ціна на газ для населення залишиться незмінною і становитиме 7,96 грн за м&³3; із ПДВ.