Rheinmetall виготовить для України приблизно 100 тис. боєприпасів для мінометів, їх передадуть протягом двох років

Постачання боєприпасів для України мають розпочатися найближчим часом, зазначили в Rheinmetall
Фото: bmvg.de

Німецький збройовий концерн Rheinmetall 8 листопада повідомив про замовлення від уряду Німеччини на постачання приблизно 100 тис. боєприпасів для 120-мм мінометів, призначених для України.

Як вказали в Rheinmetall, замовлення є частиною пакету військової допомоги Україні від ФРН на €400 млн. Постачання мають розпочатися найближчим часом і триватимуть протягом двох років.

Міноборони Німеччини оголосило про пакет військової допомоги Україні на €400 млн у вересні. У відомстві розповіли, що в нього, зокрема, також входить 105 тис. снарядів калібру 120 мм.

У жовтні Rheinmetall поінформував про замовлення на постачання понад 150 тис. артилерійських боєприпасів для України.

3 листопада зустріч із генеральним директором Rheinmetall AG Арміном Паппергером у Берліні провів глава МЗС України Дмитро Кулеба. Він анонсував, що в України "буде більше зброї та боєприпасів, щоб захистити себе".

Контекст:

Німецький оборонний концерн Rheinmetall є одним із найбільших західних виробників, які постачають українським Збройним силам снаряди і зброю.

У лютому Кулеба повідомляв, що Rheinmetall "готовий активізувати взаємодію з Україною".

10 травня Паппергер сказав, що Rheinmetall планує виробляти в Україні танки, зенітні системи й боєприпаси. Він уточнив, що планує організувати спільні підприємства з автомобільних систем, ППО й боєприпасів і "дати Україні можливість захистити себе в середньостроковій і довгостроковій перспективі".

12 травня німецькі ЗМІ написали, що Rheinmetall заснував спільне підприємство з "Укроборонпромом", щоб ремонтувати й виробляти танки в Україні.

17 травня "Укроборонпром" поінформував, що підписав угоду про стратегічне партнерство з Rheinmetall, у межах якої планують виробництво продукції компанії в Україні та спільне розроблення озброєнь.

28 вересня стало відомо, що в уряді Німеччини схвалили створення німецько-українського оборонного підприємства.

У жовтні Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" (колишній "Укроборонпром") створили спільне підприємство. У Rheinmetall у ньому 51% акцій, в "Української оборонної промисловості" – 49%, повідомляли в німецькому концерні. Підприємство спочатку працюватиме лише на території України.