"Русскій воєнний корабль... всьо". В "Укрпошті" анонсували випуск нової марки

Смілянський показав зразок нової марки
Фото: Igor Smelyansky / Facebook

"Укрпошта" більше не випускатиме марки "Русскій корабль, іді нах...й", а замість неї розпочинають друкувати марку: "Русскій воєнний корабль... всьо". Про це 22 квітня повідомив у Facebook генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

"Правила випуску марок "Укрпошти" не дозволяли додруковувати саме ту марку. Але ми не могли не піти назустріч побажанням мільйонів людей. Тому сьогодні ми анонсуємо випуск другої марки цієї серії – "Русскій воєнний корабль... всьо", або Russian Warship... done", – написав він.

Очільник "Укрпошти" зазначив, що в новому випуску презентують і першу марку серії, але для надсилання її використовувати не можна.

Водночас марку "Русскій воєнний корабль... всьо" можна буде надсилати і по Україні, і за кордон, "так як вона буде теж мати український і міжнародний номінал".

"Тираж марки складе 5 млн екземплярів, а конверта – 1 млн. І так як марка все ж паперова, то навіть потужні DDоS-атаки з боку Росії не завадять її випуску. Найближчими днями ми подумаємо, як врахувати недоліки при запуску першої марки та, не нехтуючи правилами безпеки, дамо приблизний графік запуску і продажу марок", – пояснив Смілянський.

На зразках марок, які він продемонстрував, вказано дату знищення у Чорному морі російського крейсера "Москва".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого, в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, окупанти підійшли до острова Зміїний і висунули вимогу до українських військових здатися. "Російський військовий корабель, іди нах...й", – відповіли прикордонники. Аудіозапис цієї розмови швидко поширили у мережі, а відповідь українських військових стала крилатою фразою. Зміїний захопили російські окупанти. Частина захисників Зміїного загинула, а ті, хто вижив, потрапили в полон і їх потім обміняли, повідомляв пізніше президент Володимир Зеленський.

У захопленні острова брало участь два російські кораблі, один з яких – флагман Чорноморського флоту РФ, ракетний крейсер "Москва", повідомляли у ВМС України.

Саме його було зображено на марці, присвяченій крилатій фразі, яку "Укрпошта" ввела в обіг 12 квітня. Її випустили у двох номіналах – для надсилання за кордон і по Україні накладом 1 млн екземплярів, повідомляв "Укрінформ".

13 квітня стало відомо, що ЗСУ підбили крейсер "Москва" у Чорному морі. 14 квітня міноборони РФ визнало, що корабель пішов на дно.

15 квітня пресцентр "Укрпошти" повідомив, що по марки вишиковуються черги, а 18-го – що на eBay вже можна купити конверт із маркою за $1 тис.

20 квітня стало відомо, що марку "Укрпошта" продавати більше не буде.