Розпочалася осіння зміна "Блогер Кемпу" від Фонду Ріната Ахметова для дітей, які постраждали від війни

Завдяки цьому проєкту майже 5 тис. дітей відпочили, оздоровилися й отримали психологічну допомогу
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

18 жовтня на Закарпатті стартувала осіння зміна "Блогер Кемпу" в межах проєкту "Мирний відпочинок дітям України" від Фонду Ріната Ахметова. Про це інтернет-видання "ГОРДОН" повідомила команда Фонду.

Під час роботи "Блогер Кемпу" діти віком від 10 до 16 років, які постраждали внаслідок війни в Україні, відпочинуть, відновляться, опанують навички блогера й отримають психологічну допомогу. Осіння зміна триватиме до 27 жовтня. 

У пресрелізі зазначають, що "Блогер Кемп" – це завжди цікаві та різноманітні активності, які допомагають українській молоді "повірити у власні сили", відпочити й оздоровитися на свіжому повітрі, познайомитися з новими друзями та "з упевненістю дивитися у власне майбутнє й майбутнє своєї країни, попри виклики сьогодення".

"Учасники змін розвивають свої таланти й потенціал за підтримки досвідчених наставників та команди Фонду, – розповіли організатори. – Особливу увагу приділяють психологічній реабілітації. З дітьми працюють фахівці, що пройшли підготовку за спеціальною програмою Фонду Ріната Ахметова "Травма війни".

Участь у "Блогер Кемпі" беруть діти, котрі постраждали внаслідок війни в Україні:

  • ті, яких вдалося повернути на батьківщину після незаконного вивезення в Росію;
  • ті, які втратили батьків через війну;
  • діти з прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу;
  • діти опікунів і усиновителів;
  • діти з регіонів, де тривають активні бої, а також постраждалі від бойових дій;
  • діти з деокупованих територій.

Контекст:

Завдяки проєкту майже 5 тис. дітей відпочили, оздоровилися й отримали психологічну допомогу. Для всіх українських дітей і підлітків Фонд Ріната Ахметова цілорічно реалізовує освітні, оздоровчі, реабілітаційні, психологічні та мотиваційні проєкти. За 19 років за програмою "Рінат Ахметов – Дітям" підтримку надали понад 5 млн дітей в Україні.