Темпи мобілізації в Україні знизилися, потрібні радикальні заходи – нардеп

Костенко пропонує знижувати призовний вік і стимулювати контрактників
Фото: Роман Костенко / Facebook

Темпи мобілізації в Україні знизилися порівняно з попередніми місяцями. Про це секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки полковник СБУ Роман Костенко заявив в опублікованому 1 жовтня інтерв'ю NV.

"Мобілізація погіршилася відносно тих місяців, які були. І потрібно не боятися цього казати. Потрібно приймати заходи, хоча ці заходи можуть для когось звучати радикально чи кардинально", – сказав він.

За словами Костенка, сприяти поповненню армії можуть зниження призовного віку, стимулювання для укладання контрактів людьми, які мають потрібні армії спеціальності.

"Зараз дуже важливе питання, як готують [військовослужбовців в Україні]... Треба зараз звернути увагу на набір правильних людей, не просто всіх підряд. Найбільша проблема – це те, що ми набираємо всіх підряд, а потім у нас велика армія, а на поле бою нікого немає, бо набираємо обмежено придатних", – вважає нардеп.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Минулого разу їхню дію продовжили з 12 серпня 2024 року на 90 діб.