2020 року СБУ нейтралізувала 600 кібератак на інформресурси органів влади та об'єкти критичної інфраструктури України

За даними СБУ, 2020 року до кримінальної відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди притягнуто 40 осіб
Фото: depositphotos.com

Торік Служба безпеки України викрила 20 хакерських угруповань, а також заблокувала понад 2,6 тис. спільнот у соцмережах.

Служба безпеки України протягом 2020 року нейтралізувала 600 кібератак на інформаційні ресурси органів влади та об'єкти критичної інфраструктури. Про це 20 січня повідомляє пресслужба СБУ.

"Значна частина цих атак були інструментами гібридної агресії. Їхня мета – знизити рівень інформаційної безпеки України чи поширити деструктивний контент", – ідеться в повідомленні.

Протягом минулого року спецслужба нейтралізувала 20 угруповань, причетних до низки кібератак, а також заблокувала понад 2,6 тис. спільнот у соцмережах із мільйонною аудиторією і 21 бот-мережу потужністю майже 60 тис. акаунтів.

До кримінальної відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди притягнуто 40 осіб, ще 32 фігурантів засудили. В'їзд на територію України заборонено 158 іноземцям, які причетні до пропаганди сепаратизму в інтернеті.

Загалом протягом 2020 року за матеріалами кіберпідрозділу СБУ порушили 496 кримінальних проваджень. Із них 129 пов'язані з несанкціонованим втручанням у роботу комп'ютерних мереж та автоматизованих систем.