У Карпатах урятували 25-річного чоловіка, який мало не загинув від переохолодження. До румунського кордону було 700 м

Минулої доби прикордонники відділу "Ділове" затримали в горах майже 20 чоловіків призовного віку, зазначили 21 липня в ДПСУ
Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон / Facebook

Українські прикордонники в Закарпатській області поблизу кордону Румунії вранці 21 липня врятували виснаженого 25-річного жителя Львова, який заблукав у Карпатах. Про це повідомив пресцентр ДПСУ.

Зазначають, що інформація про те, що на високогір'ї перебуває чоловік, який утратив орієнтування і потребує допомоги, прикордонникам надійшла від рятувальників.

"Майже через три години спільних пошуків прикордонники з рятувальниками знайшли 25-річного чоловіка за 700 м від кордону з Румунією. Через дощ, який не припинявся всю ніч, мандрівник був геть мокрим і виснаженим, –  ідеться в повідомленні. – Знайденого чоловіка доставили до Рахівської центральної районної лікарні, де його ушпиталили, діагностувавши загальне переохолодження організму".

Як зазначили у ДПСУ, минулої доби прикордонники відділу "Ділове" затримали в горах майже 20 чоловіків призовного віку, які намагалися незаконно дістатися Румунії.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію.

Воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, які підпадають під призов на військову службу під час мобілізації, окрім особливих винятків.