У Миколаєві почали подавати воду в будинки, але пити її поки що не можна – Кім

У Миколаєві потихеньку вода пішла у крани будинків, зазначив Кім
Фото: depositphotos.com
У Миколаєві відновили подавання води до будинків, але пити її поки що не можна. Про це 9 травня у відеозверненні в Telegram повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Кім.

"Потихеньку вода пішла у крани. Пити її не можна в жодному разі. Ми повідомимо, коли можна буде... Зараз [триває] промивання системи, це технічна вода... Можна "загриміти" в інфекційку", – сказав керівник ОВА.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв із першого дня вторгнення, із 24 лютого. Місто та околиці регулярно обстрілюють, зокрема касетними боєприпасами.

Приблизно із середини квітня в Миколаєві не було централізованого водопостачання, в облцентрі був великий дефіцит води. "Місце, де необхідно полагодити трубу, розташоване в сірій зоні, між нашими військами та російськими окупантами. Там лінія вогню, постійні обстріли", – пояснював Кім 26 квітня у Telegram.

Кабінет Міністрів України на засіданні 3 травня виділив із резервного фонду державного бюджету 56 млн грн на відновлення водопостачання в Миколаєві. Кошти виділили на безповоротній основі для надання фінансової підтримки МКП "Миколаївводоканал".