У Міноборони заперечили зупинення бронювання від мобілізації в Україні

За словами Гаврилюка, в Україні понад 1 млн заброньованих чоловіків
Фото: depositphotos.com

Під час аудиту "критичних" підприємств в Україні бронювання від мобілізації не зупинятимуть. Про це 9 жовтня розповів перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк у коментарі "Суспільному".

За його словами, зараз в Україні понад 1 млн заброньованих чоловіків.

"Рішення ухвалили, бо різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тис. людей, а тут за кілька місяців – зростання вдвічі", – сказав він.

Також до складу комісій, які перевірятимуть підприємства, котрі від органів місцевого самоврядування дістали статус "критичних", мають увійти військові. Якщо організація виявиться "не критичною для держави", бронювання переглянуть.

Контекст:

Як написала 9 жовтня "Економічна правда", президент України Володимир Зеленський обурився, що 1,5 млн громадян заброньовано від мобілізації. Зважаючи на реакцію Зеленського, Кабінет Міністрів ухвалив рішення провести аудит підприємств і організацій до 15 листопада і на цей час зупинити дію деяких положень щодо бронювання. Текст відповідного проєкту документа Кабміну опублікувало видання The Page.