"Лишається одне: напитися так, щоб було однаковісінько: у трусах ти чи без". Соцмережі обговорюють заборону на продаж непродовольчих товарів під час локдауну

Фотожаба на заборону продавати непродовольчі товари під час "карантину зимових канікул"
Фото: Алексей Голобуцкий / facebook
Із 8 січня в Україні почався локдаун, у межах якого в супермаркетах заборонили продавати більшість непродовольчих товарів. Деякі українські супермаркети ці товари із залу не прибрали, а просто заклеїли стелажі сигнальними стрічками. Користувачі соцмереж не залишили без уваги такі дії супермаркетів.

В Україні з 8 січня до 00.00 25 січня через спалах коронавірусу SARS-CoV-2 буде діяти "карантин зимових канікул". У цей період заборонено роботу закладів громадського харчування, торговельних центрів, спортзалів, непродовольчих ринків, закладів освіти (окрім дитсадків). Магазини можуть продавати їжу, ліки, засоби гігієни, засоби зв'язку, ветеринарні препарати, а також побутову хімію. Із 8 січня в супермаркетах заборонили продавати більшість непродовольчих товарів. Але деякі українські супермаркети не прибрали з торговельного залу тимчасово заборонені до продажу товари, а просто заклеїли стелажі сигнальними стрічками.

Користувачі соцмереж активно відреагували на цю подію. "ГОРДОН" публікує добірку постів із реакціями соцмереж.

"Це, звісно, дивне рішення  заборонити продаж непродовольчих товарів. Я би зрозумів, якби йшлося тільки про ті маркети, для кого це профіль. Ні, і так я не розумію. Що страшного побачили МОЗ і Віктор Ляшко у шкарпеткових магазинах? Там багато людей, натовпи? Це нерозумно. Але заборонити їх продаж у відділах супермаркетів – це верх дурості. Якась психологія радянського прапорщика, який не бачить і не розуміє напівтонів",  поділився думкою журналіст Валерій Калниш.

"Увага! Обережно! Це небезпечні товари! Напевно, при їх купівлі коронавірус розповсюджується з шаленою швидкістю. Тому в локдаун владі необхідно не тільки заборонити продавати панчохи, шкарпетки, пральний порошок тощо, але й варто заборонити одягати це все і, звісно, прати. Скажемо суворе "ні!" COVID!"  іронізує українська юристка, громадська діячка і політикиня Вікторія Пташник.

"Ха... Труси і шкарпетки купити не можна. Горілку і пиво – без проблем. Тож лишається одне: напитися так, щоб під час локдауну було однаковісінько: у трусах чи без них, у шкарпетках із дірками чи замість них від безвиході – у жіночих колготках. А тим більше – у темряві. Бо лампочку також купити не можна... І до бібліотеки піти не можна. На площах біля ялинок, у метро, де тисячі людисьок без масок, ходіть, а в бібліотеку – куди ходять (на жаль) одиниці, – зась... Добре, що хоч пити та їсти дозволено", – зазначив екскерівник Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

"Перший день локдауну. Ось так виглядають окремі відділи деяких супермаркетів. Приклад успішної боротьби з панчохами і порошками від керівництва Кабміну. Хто не знав, воно впливає на протидію COVID-19. Чому так? Зміни до урядової постанови про локдаун №1236 (що виправляли хибні обмеження, зокрема щодо побутової хімії і непродовольчих товарів), які ухвалили 5 січня, так і не спромоглися вчасно оприлюднити. Зараз вони вже є на сайті й опубліковані, тому підприємці можуть спокійно працювати і знімати ці стрічки. Уся українська влада через такі дії КМУ виглядає ідіотами в очах платників податків. Справедливо, варто зазначити", – написав народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін.

Також не обійшлося і без жартів.

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***