Знижується кількість спроб незаконно покинути Україну – прикордонна служба

Прикордонники сподіваються на подальше зниження кількості незаконних спроб перетину кордону
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

Кількість спроб незаконно перетнути кордон України останнім часом зменшилася, заявив 12 жовтня в ефірі телеканала "Ми-Україна" речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко.

"Динаміку або тенденцію до зменшення ми почали фіксувати й у серпні місяці, у порівнянні з липнем. Також тенденція до зменшення залишалася і протягом вересня. І залишається протягом цих днів у жовтні. Сподіваємося, що показники щодо спроб незаконного перетину кордону й далі знижуватимуться", – сказав він.

У ДПСУ наголосили, що триває осінь і незабаром настануть холоди.

"У подальшому це буде зима, коли тим, хто обиратиме для себе напрямок незаконного перетину кордону, саме погодні умови ставатимуть також на заваді разом з українськими прикордонниками", – зазначив Демченко.

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Минулого разу їхню дію продовжили із 12 серпня 2024 року на 90 діб.

Українці намагаються незаконно вибратися з України, хоча воєнний стан передбачає, зокрема, заборону на виїзд за кордон чоловіків віком 18–60 років, окрім особливих винятків.

Із 2022 року правоохоронці викрили понад 600 організаторів незаконного виїзду за кордон, повідомляв Демченко 23 вересня 2024 року.