Мутко вважає, що МОК покарає всіх російських спортсменів щодо допінгової справи

Обвинувачення проти російських спортсменів Мутко назвав "вигадками"
Фото: government.ru

Дисциплінарна комісія Міжнародного олімпійського комітету, яка дискваліфікувала ряд російських спортсменів за вживання допінгу, діяла не в правовому полі, заявив віце-прем'єр РФ Віталій Мутко.

Дисциплінарна комісія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) покарає всіх російських спортсменів, яких запідозрили у вживанні допінгу. Про це 22 листопада в коментарі ТАСС заявив віце-прем'єр РФ Віталій Мутко.

За його словами, "адвокати інформують, що це не у правовому полі". Мутко зазначив, що "доказів спортсменів не беруть до уваги". Обвинувачення він назвав "вигадками".

Колишній міністр спорту РФ не вважає це позицією МОК – "є рекомендації тих, хто написав сьогодні цей сценарій".

Мутко пообіцяв, що російська сторона оскаржить рішення олімпійського комітету в судах.

Допінговий скандал навколо російського спорту розпочався в листопаді 2015 року, коли Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) оприлюднило доповідь, у якій обвинуватило РФ у державній підтримці допінгу. У звіті ішлося, що російські спецслужби покривали системне застосування допінгу російськими спортсменами, допускали "пряме залякування та втручання" у роботу акредитованої ВАДА антидопінгової лабораторії в Москві.

Збірну Росії з легкої і важкої атлетики відсторонили від Олімпійських ігор 2016 року. Російську збірну у повному складі також було відсторонено від літньої Параолімпіади.

14 вересня 2017 року в американському Денвері відбулася зустріч 17 керівників антидопінгових організацій, на якій обговорювали відповідальність РФ. За підсумками зустрічі МОК закликали звільнити Росію від зимової Олімпіади у Південній Кореї у 2018 році "за доведену допінгову корупцію під час Олімпійських ігор у Сочі у 2014 році і продовження невиконання своїх зобов'язань щодо очищення спорту від допінгу".

Ініціативу підтримало вже 37 країн.

У листопаді МОК позбавив медалей, усунув від змагань або довічно дискваліфікував ряд російських спортсменів за порушення антидопінгових правил на Олімпійських іграх у Сочі.