"Це за межами розуміння". FIFPro розкритикувала рішення дискваліфікувати Тайсона за середній палець у матчі з "Динамо"

Тайсона дискваліфікували за середній палець, показаний у бік фанатів "Динамо"
Фото: EPA
Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) розчарована рішенням контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу дискваліфікувати бразильського півзахисника "Шахтаря" Тайсона на один матч за неспортивну поведінку на поєдинку 14-го туру чемпіонату України проти "Динамо".

Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) на своїй сторінці у Twitter розкритикувала рішення про дискваліфікацію Тайсона на один матч за середній палець, показаний фанатам "Динамо".

"Санкції до жертви расової дискримінації – за межами розуміння. Це грає на руку тим, хто пропагує таку ганебну поведінку", – написано в заяві.

21 листопада контрольно-дисциплінарний комітет УАФ покарав Тайсона одним матчем дискваліфікації за неспортивну поведінку на грі 14-го туру чемпіонату України проти "Динамо".

10 листопада у другому таймі поєдинку 14-го туру УПЛ між "Шахтарем" і "Динамо" на ОСК "Металіст" у Харкові вболівальники вигукували образи на адресу бразильських гравців донецької команди Тайсона і Дентіньйо – вони імітували звуки мавп.

У відповідь Тайсон продемонстрував фанатам середній палець і вдарив м'ячем у їхній бік. Матч припинили, а бразильці залишали поле у сльозах. Як наслідок, Тайсона видалили за неспортивну поведінку.

Раніше організація FIFPro, яку створено для захисту професійних футболістів, просила скасувати червону картку бразильця.