Чемпіонат світу з хокею в Ризі проведуть без глядачів – прем'єр-міністр Латвії

Чемпіонат світу з хокею 2021 року мали проводити в Білорусі
Фото: depositphotos.com
Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш пообіцяв, що цього року чемпіонат світу з хокею буде "епідемічно безпечним".

Чемпіонат світу з хокею 2021 року у столиці Латвії Ризі проведуть із порожніми трибунами, розповів прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш в ефірі телеканала ТV3. Його цитує литовське агентство LETA 3 лютого.

За інформацією прем'єра Латвії, це буде "епідемічно безпечний чемпіонат", який проведуть у "кулі", де гравців цілковито відокремлять. Каріньш підкреслив наявність у Міжнародної федерації хокею (IIHF) досвіду проведення за схожих умов молодіжного чемпіонату з хокею в Канаді.

Рішення провести весь чемпіонат у Ризі прем'єр оцінив позитивно. Над організацією чемпіонату, зокрема й над його державним фінансуванням, працюють міністерство освіти і науки спільно з Латвійською федерацією хокею (ЛФХ). Основний тягар фінансових зобов'язань ляже на IIHF, сказав прем'єр.

Президент ЛФХ Айгар Калвітіс 2 лютого говорив, що присутність глядачів на чемпіонаті світу з хокею в Ризі залежатиме від епідемічної ситуації у країні. Якщо до травня ситуація з COVID-19 у країні покращиться настільки, що на матчі можуть допустити глядачів, IIHF разом з оргкомітетом чемпіонату готова організувати продаж квитків протягом трьох днів після рішення уряду.

Рада IIHF проголосувала 2 лютого за те, щоб Латвія стала єдиною стороною, яка приймає чемпіонату світу з хокею цього року. Основним стадіоном стане "Арена Рига". На ньому зіграють команди групи B і проведуть два чвертьфінали, півфінальний і медальний раунди. Другим стадіоном стане Олімпійський спортивний центр, який переобладнали в льодовий каток місткістю до 6 тис. людей. Там відбудуться матчі групи A і два чвертьфінали.

IIHF 18 січня позбавила Білорусь права на проведення матчів чемпіонату світу з хокею 2021 року. Рада організації визначила, що "неможливо забезпечити добробут команд, глядачів і офіційних осіб у разі проведення чемпіонату світу в Білорусі". Серед причин перенесення у федерації назвали політичну ситуацію у країні і ситуацію з поширенням коронавірусу.