Євро 2024. У групі С обидва матчі завершилися без голів, у плей-оф вийшли Англія, Данія і Словенія

Збірна Англії у трьох матчах набрала п'ять очок у групі С
Фото: EPA

Збірна Англії з футболу, зігравши внічию 0:0 із командою Словенії, виграла групу С на Євро 2024. Про це 25 червня повідомляють на сайті УЄФА.

Із таким самим рахунком завершився й інший матч останнього третього туру у квартеті С – Данія – Сербія, зазначили в УЄФА.

Отже, за підсумками групового раунду Англія набрала п'ять очок.

По три бали в активі Данії та Словенії, які всі три матчі на Євро звели до нічиєї й мали однакову кількість забитих і пропущених м'ячів.

Як указала Tribuna.com, Данія і Словенія також мають однакову кількість жовтих карток – по шість.

Останній, додатковий показник, який і визначив володаря другого місця, – позиція у європейському рейтингу за підсумками кваліфікації до Євро 2024. Данія у цьому рейтингу є дев'ятою, а Словенія – 15-ю.

Отже, завдяки додатковим показникам друге місце посіли данці, третє – Словенія. Сербія із двома балами залишилася на останньому, четвертому місці.

Водночас в 1/8 фіналу Євро 2024 від групи С вийшли одразу три команди – Англія, Данія і Словенія.

Словенія перевершила Хорватію, яка стала третьою у групі B, за очками й Угорщину із групи A – за різницею забитих і пропущених м'ячів.

Контекст:

Фінальна частина Євро 2024 відбувається із 14 червня до 14 липня в Німеччині. У ній бере участь і збірна України.

Українці проведуть щонайменше три матчі у групі E.

17 червня вони програли Румунії з рахунком 0:3, 21 червня виграли у Словаччини з результатом 2:1. Окрім того, збірна України зіграє з Бельгією (26 червня).

Щоб гарантовано вийти у плей-оф фінальної частини, треба посісти перше або друге місце у групі. Чотири найкращі команди, які посядуть треті місця у своїх групах (їх шість), також здобудуть путівки в 1/8 фіналу.