Магучіх: Готова бити вже свій світовий рекорд на Олімпіаді 2024

Магучіх 7 липня на змаганнях у Парижі з першої спроби стрибнула на 2,10 м
Фото: World Athletics / Х

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх заявила, що на Олімпіаді 2024 готова побити свій же світовий рекорд у стрибках у висоту, встановлений 7 липня на етапі "Діамантової ліги" в Парижі. Про це Магучіх сказала після змагань, її цитує "Суспільне".

Магучіх із першої спроби стрибнула на 2,10 м, побивши попередній рекорд (2,09 м), установлений Стефкою Костадіновою (Болгарія) у 1987 році.

Після рекордного стрибка Магучіх не змогла стримати емоцій. Відео опублікували на YouTube-каналі Sport Sensation.

"Коли лише почала змагання, мала відчуття, що можу стрибнути 2,07 м і, можливо, навіть 2,10 м. Нарешті я вписала Україну в історію світової легкої атлетики", – сказала Магучіх у флеш-інтерв'ю.

У коментарі організаторам змагань українка розповіла, що її тренерка Тетяна Степанова радила їй зупинитися перед рекордним стрибком, бо попереду Олімпійські ігри 2024 в Парижі.

"Звичайно, це важливіше, але я відчувала, що можу це зробити і, якщо чесно, хотіла спробувати світовий рекорд. У підсумку взяла його з першої ж спроби", – наголосила Магучіх.

Вона зауважила, що відновилася після мікротравми, яку дістала перед чемпіонатом Європи.

"Тепер я здорова, готова битися і бити вже свій світовий рекорд тут, у Парижі, де мене дуже сильно підтримували", – зазначила Магучіх.

Контекст:

Магучіх – найкраща спортсменка України у 2023 році за версією НОК. У серпні Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту на відкритому повітрі. У вересні – удруге поспіль перемогла у фіналі "Діамантової ліги" в дисципліні "стрибки у висоту".

На Олімпійських іграх 2020 року в Токіо Магучіх виборола бронзову медаль у змаганнях зі стрибків у висоту з результатом 2,00 м.